''Είμαι σε μία Αποστολή για τη Μεταμόρφωση

της Σχέσης του Ανθρώπου με την Εργασία και την Υγεία του!''

Η Τέχνη της Μάθησης

Texni Tis MathisisΗ τέχνη της Μάθησης - The art of Learning  

 Πάνος Αξιομάκαρος


“Είχα μελετήσει το μάθημα πράγματι πολύ καλά. Αλλά, όταν είδα μπροστά μου τα θέματα και ένοιωσα πόσο γρήγορα περνούσε ο χρόνος. δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα. Νευρικότητα και άγχος με πλημμύρησαν..!”

Οι περισσότεροι γονείς θα έχουν ακούσει τι παραπάνω ή παρόμοιες απεγνωσμένες εξιστορήσεις από τα παιδιά τους. Περισσότερο αινιγματική εμφανίζεται η κατάσταση αυτή στους γονείς εκείνους που είναι σίγουροι για την εργατικότητα των παιδιών τους. 

Κύρια αιτία αυτών των απρόσμενων αποτυχιών είναι ο ακατάλληλος, χωρίς τέχνη, τρόπος μελέτης. Η Τέχνη της μάθησης είναι το πρόγραμμα που μετατρέπει το χρόνο μελέτης σε εύκολη και γρήγορη και μόνιμη μάθηση! 

 

 

 

 

 

 

Η Τέχνη της Μάθησης είναι το εξελικτικό πρόγραμμα για να μετατραπείς από κάτοχος σε χρήστη εγκεφάλου και να κερδίσεις τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Καταλαβαίνεις καλύτερα αυτό που ακούς ή διαβάζεις ή ακούς και διαβάζεις, διότι είναι ανοικτά όλα τα συστήματα αντίληψης σου. 
  2. Ομιλείς και γράφεις καλύτερα, διότι οι σκέψεις σου είναι πιό καθαρές. 
  3. Σκέπτεσαι καλύτερα επειδή λειτουργεί ολόκληρος ο εγκέφαλος σου. Έτσι βρίσκεις άμεσες και δημιουργικές λύσεις σε όλα τα πιθανά προβλήματα σου. 
  4. Χρησιμοποιείς συνειδητά το ασυνείδητο σου και αυξάνεις σημαντικά την ικανότητα σου για μάθηση, δίοτι το ασυνείδητο καλύπτει το 90% περίπου των πνευματικών λειτουργιών σου.
  5. Ότι έχει καταλάβει μπορείς και να το θυμάσαι. 

Η τέχνη της Μάθησης είναι το επιστημονικά θεμελιωμένο εργαλείο μάθησης! Στηρίζεται στην πρωτοποριακή έρευνα του Νομπελίστα Καθηγητή Δρ. Roger Sperry, καθώς επίσης στο έργο ζωής του μεγάλου ερευνητή του Εργαστηρίου Εγκεφαλικής Εξέλιξης και Συμπεριφοράς του Εθνικού Ινστιτούτου Πνευματικής Υγείας (H.Π.Α) Δρ. Paul Maclean, στο έργο του καθηγητή Δρ. Rober Sternberg, Yale University, στο έργο του καθηγητή Δρ. Howard Gardner, Harvard University, στο έργο του καθηγητή Δρ. Mihaly Csikszentimihaly, University of Chicago και σε προσωπική έρευνα του συγγραφέα που έχει παρουσιάσει σε πολλά σεμινάρια.